En investor er meget mere end bare penge i puljen

I juni 2018 deltog Hans Arnbjerg i et pitchmøde gennem investornetværket Keystones og ved selvsamme møde stod Jonas Vistesen og Niels Nydam Andersen grundlæggerene af WelcomeBob og præsenterede deres produkt, den trådløse videodørtelefon. ”Det var primært Jonas og Niels’ personlighed der fangede mig. Jeg er jo ikke teknikker eller ingeniør, og ved ingen ting om videodørtelefoner, men jeg ved noget omkring forretningsudvikling og jeg synes de havde en seriøsitet over de ting de præsenterede og så tænkte jeg, dem vil jeg se, om jeg kan komme til at lege med. Så tog det fart derfra” fortæller Hans og fortsætter: ”Det handler rigtig meget om tillid og tro, på dem som er med og jeg kunne bare instinktivt fornemme på Jonas og Niels, at de var nogle down-to-earth fyre, der fortalte tingene som de er”.

I dag er Hans bestyrelsesmedlem og lead-investor hos WelcomeBob og har en markant rolle i virksomheden. Foruden hans rolle i WelcomeBob har Hans en selvstændig konsulentvirksomhed som hjælper virksomheder med to overordnede ting: At sikre at kun de rigtige projekter startes samt at eksekveringen af projekterne foregår så hurtigt som muligt. Alt dette for at sikre at forventningerne til projekterne indfries - effektivt.

Hans’ rolle i WelcomeBob blev hurtigt defineret; han skulle bidrage med at skabe en plan som kunne hjælpe Jonas og Niels med at planlægge og prioritere arbejdet. ”Der er så mange spor i sådan en projektplan, når man udvikler en virksomhed – og alle de spor skal være synlige så man ikke glemmer noget” påpeger Hans, som samtidig understreger ”Når den overordnede plan er skabt, kan den brydes ned i en så tilstrækkelig detaljegrad at den er til at styre efter – alt sammen for at overblikket ikke mistes – og man kan holde fokus på målet”.

Den trådløse videodørtelefon gør vores hverdag mere simpel

WelcomeBob kan med sit strømlignede design og brugervenlige platform løse problemer, som de fleste står overfor. Hans anerkender behovet for en nytænkende løsning inden for dørtelefoni; ”De problemer WelcomeBob løser, er nogle problemer jeg selv har oplevet mange gange. At man ikke kan lukke pakkeposten ind, når han kommer, er røvirriterende - for så er det ned på posthuset at stå i kø lørdag formiddag”. Det er en kæmpe force at produktet giver mulighed for at besvare døren, selvom man ikke er fysisk tilstede.

En anden væsentlig styrke ved WelcomeBob er den besparelse man kan opnå i en byggeproces. Slut med at trække kabler og installere telefoner i alle lejligheder, nu opsættes blot dørtelefonen og så er man i gang: ”Det er da fedt!” jubler Hans. Netop dette, er hvad der virkelig kan give WelcomeBob et forspring. Ikke nok med at der kan leveres en videobaseret dørtelefon til en yderst konkurrencedygtig pris, omkostningerne til installation minimeres ligeledes markant.

Fremtiden er lys men kræver hårdt arbejde

At kigge i spåkuglen er altid spændene, for det er her drømme og håb skabes. ”Jeg kan sagtens drømme noget stort, i forhold til at være med på den helt store internationaliserings bølge – det kunne være megaskægt. Vi skal have den til at virke inden for Europa” pointerer Hans. Men han anerkender samtidig at WelcomeBob er en startup og derfor stadig skal løbe stærkt for at sikre virksomhedens succes. Der er stadig store markedsandele at erobre i Danmark, men når årets mål er nået, venter det internationale gennembrud. ”Det fedeste er, når vi sammen bliver enige om hvad der skal ske, og vi så går benhårdt efter det og får det til at vokse og ske. Det er det der tænder mig” – Nu sættes alle sejl for at styrke salget af WelcomeBob videodørtelefoner.

God vind!