Livet som start-up virksomhed – på godt og ondt

Livet som start-up virksomhed er spændende og udfordrende. Det handler om at løse problemer, som folk måske ikke vidste de havde. Det handler om at finde nye veje og turde udforske dem. Det handler om at træde ind i territorier, som endnu ikke er undersøgt og så handler det om at have is i maven og turde… Hvis man er til sikkerhed, 08.00-16.00 jobs og faste pensionsordninger, er livet som iværksætter måske ikke noget for dig. Heldigvis findes der mennesker som brænder for forandring og som går til opgaverne, med ønsket om at gøre hverdagen lettere for alle os andre.

Niels Nydam Andersen som er idemanden bag den trådløse videodørtelefon, påpeger at man som iværksætter selv er skyld i succes såvel som fiasko: ”Der er aldrig nogle andre end dig selv at skyde skylden på, hvis det ikke virker. Det er ikke, som i et normalt 08:00-16:00 job, hvor du kan gå hjem og lade det brænde bag dig. Det er dig der står til ansvar – både når det går skidt og når det går godt”.For Co-founder Jonas Vistesen er usikkerheden jokeren i start-up spillet; ”Dét at man ikke nødvendigvis ved hvor man er om et halvt år, er en spændende faktor. Man skal også ligeledes være klar over, at der ikke nødvendigvis de gode pensionsordninger og andet, som man er vant til fra private erhvervsliv – det er en usikker hverdag - men med usikkerheden kommer jo friheden”.

Frihed er det bedste ved at være en del af WelcomeBob – og så naturligvis at kunne indfri kundernes behov. Jonas påpeger at det at være sin egen chef og se at ens hårde fodarbejde giver afkast, er vanvittigt motiverende og giver et drive som ikke kan opnås andetsteds: ”Der findes ikke noget bedre end når kunder ringer eller skriver og deler deres begejstring for produktet” Niels supplerer:  ”Det fedeste er når man se kunder bruge deres dørtelefon og udvise begejstring. Når det hele virker og vi afdækker et reelt behov de har – og endnu bedre, måske endda også overstiger det. Så er det fedt – rigtig fedt!”.

Brugerne er vores vigtigste stakeholder

At afdække et behov hos kunderne er hele omdrejningspunktet for WelcomeBob, hvorfor en god dialog med kunder et en vigtig del af dagligdagen. Den sociale relation der opbygges af kontakten til kunderne, er bidragende til at kunne levere et endnu bedre produkt. Jonas fortæller, at det bedste er, når brugere fortæller om deres erfaringer med WelcomeBob og kommer med sparring og inputs til forbedringer. ”Ved mødet med nye kunder, oplever vi ofte, at de ser produktets potentiale og de ser hurtigt muligheden i at videreudvikle WelcomeBob, så det tilpasses deres individuelle behov” fortæller Jonas. Et eksempel herpå er, når en boligadministrator ser, hvordan hans hverdag kan forenkles ved at kunne fjerne/tilføje beboere i ejendommen uden fysisk at skulle være tilstede på adressen. Han har et behov for at kunne informere sine beboere om driftsforstyrrelser og ser derfor en mulighed i at WelcomeBob måske kan hjælpe ham med den opgave også. ”Det er enormt inspirerende at høre, hvordan vi kan inspirere andre til at tænke kreativt og videreudvikle vores produkt, og det giver os lyst til at udvikle et endnu bedre produkt” beskriver Jonas.

En anden væsentlig medspiller hos WelcomeBob er virksomhedens investorer. Niels beskriver hvordan deres store begejstring giver endnu mere blod på tanden: ”Når vi har investorer på besøg og viser dem, hvordan det virker, er det som at give små børn legetøj – de får julelys i øjnene”.. og det er det blik der understrejer at livet som start-up virksomhed er usikkert, spændende og helt igennem fantastisk.