Drengene bag WelcomeBob

Niels Nydam Andersen er co-founder og idemanden bag WelcomeBob. Niels har studeret industrielt design ved Aalborg universitet, og det var der opdagede, at det at bygge og forbedre ting gav ham stor tilfredshed. ”Min uddannelse handler om produktudvikling – denne her dims fungerer ikke ordenligt, kan vi lave den, så den kommer til at fungere mere optimalt – det samme er med dørtelefonen. Kan den gøres mere hensigtsmæssigt og hvordan ser det produkt så ud? Hvordan fungere det? Hvordan interagerer du med det? Det er vigtigt for mig at inddrage alle stakeholdere, så derfor: Er det nemt at montere for elektrikeren? Er det nemt for dig som bruger at blive onboardet? Er det nemt for administratorerne at styre det? Jeg vil tage alle de forskellige interessenter i ed, det nytter ikke kun at tilgodese et af segmenterne, for så er produktet ikke gennemtænkt nok”. Han understreger yderligere: ”Jeg brænder for at bygge super fede velfungerende produkter som fungerer for alle – både foran og bag produktet”. For co-founder Jonas Vistesen som i dag er uddannet arkitekt var rejsen en lidt anden. Efter endt studie arbejde Jonas på tegnestuer, både i Danmark men også ved en højt anerkendt tegnestue i Schweitz. Da muligheden for et samarbejde med Niels bød sig, hoppede Jonas på. ”Jeg har altid gerne villet have mit eget – begge mine forældre har altid været selvstændige, så det ligger nok lidt i blodet. Jeg havde lyst til at prøve noget andet end at være arkitekt, i en periode, nu må vi se om det er en periode, eller om det er for evigt. Det kan kun tiden vise” fortæller Jonas.

At drømme er at leve…

Når man som iværksætter løber hurtigt, er det vigtigt at have et mål for øje. For Jonas og Niels er den største drøm at udforme et produkt, som kan skabe en veletableret virksomhed og gøre hverdagen lettere for en masse mennesker. Simpelt, ikke? Jo – for når man har viljen, så skal det nok lykkes.

Niels fortæller: ”Jeg synes det ville være enormt tilfredsstillende at lave en forretning ud fra en ide som jeg havde for mange år siden” og Jonas uddyber: ”Jeg gerne vil hjælpe en masse mennesker, for jeg synes at vi i virkeligheden har et produkt som gør livet lidt lettere”. For de to iværksættere er det fælles svar dog, at den største drøm vil være, at se dét de har arbejdet på rigtig længe, blive en stor succes, som mange mennesker vil få en masse glæde af.

Det gode makkerskab

Når man udfordre de traditionelle normer og kaster sig ud i livet som iværksætter, er det vigtigt at have et godt og støttende bagland, erfarer drengene bag WelcomeBob. De udtrykker ligeledes at deres partnerskab er enormt vigtigt for hele processen. Niels fortæller om partnerskabet med Jonas; ”Det kræver en slags naivitet når man går ind i et projekt som det her. Der er intet der er givet på forhånd, man arbejder på tyndt grundlag - hele tiden. Og det kræver at nogle gange kigger den anden vej, og tænker – vi finder en løsning når vi når til den problemstilling. Det tør Jonas. Han har det med at sige: Nu kaster vi os ud i det. At Jonas også bare springer på ideerne, er noget af det bedste ved at have ham som makker”.

De to drenge er dog ikke lavet af samme stof – hvor Jonas handler her og nu, har Niels en anden tilgang: ”Han er meget visionær – han tænker fremad på hvilke problemer vi kan løse. Kan vi gøre tingene på en komplet anderledes måde end vi gør i dag – så det er rart at have en som er så visionær at sparre med. Han er også ekstremt nørdet rent teknisk og han er meget løsningsorienteret, hvilket er meget rart. Han er en builder og en hacker, så han er godt til at afprøve nogle ting indtil han har fundet den rette løsning, så det kan bygges på en fornuftig måde” fortæller Jonas. Fælles for de to er dog, at de synes de komplementerer hinanden rigtig godt.

… Godt makkerskab er, når to mennesker som i virkeligheden tænker forskelligt, mødes om et projekt som begge brænder for at effektuere og se vokse sig stort.