Hvorfor WelcomeBob?

Da Niels Nydam Andersen, co-founder hos WelcomeBob i tidernes morgen skulle søge innovationsforeningens Innobooster, opstod en udfordring - Virksomheden skulle registreres og derfor også have et navn. På daværende tidspunkt var kun de første skitser og tanker om den digitale dørtelefon udformet, og virksomhedens navn havde ingen opmærksomhed fået. Niels fortæller: ”Så var gode råd var dyrere, for hvad fanden skulle fabrikken egentlig hedde?”.

Efter søvnløse nætter, kreative navne-fabrikationer og sparring med omgangskredsen blev en lang liste med mulige navne udformet. ”Jeg var ude i alle mulige mærkelige ting. Jeg tænkte om man kunne lave noget latinsk, eller noget med dobbelttydighed, noget sammensat, ligesom LEGO (leg-godt) – men folk har været ret kreative på den front og vi skulle også gerne kunne få et domæne og der skulle heller ikke være andre på markedet med samme navn – det skulle være unikt” understrejer Niels. Det var ligeledes vigtigt at virksomhedens navn ikke var teknisk, for det ville ikke give et retvisende billede af produktet. Brugerfladen skulle være simpel og overskuelig og det skulle navnet afspejle. Navnet skulle altså kunne noget, som ikke alle navne kan, og derfor faldt valget på WelcomeBob.

Hovedårsagerne til at WelcomeBob i sidste ende vandt er, at det viser hvad produktet i virkeligheden gør – byder folk velkommen. ”Vi lever i en tid hvor der bliver låst mere og mere, der kommer mere pigtråd, hegn og strøm i porte og døre, så det er en anderledes tankegang at byde folk velkommen”, fortæller Niels og understreger samtidig at WelcomeBob gerne vil være med til omvende den blokerende tankegang og i stedet med åbne arme byde folk indenfor.

WelcomeBob er et navn som mange sætter spørgsmålstegn ved, men det er ligeledes et navn som huskes blandt kunder og partnere. Co-founder Jonas Vistesen jubler ”Jeg elsker at folk spørger, hvor det kommer fra. Folk husker det og det udtrykker hvad vi gerne vil – nemlig byde gæster velkommen”.

Så - Velkommen indenfor fra alle hos WelcomeBob.